Wintervaartocht door de Alde Feanen

EARNEWÂLD - It Fryske Gea houdt zaterdag 19 januari van 10.30 – 13.00 uur een vaartocht door de winterse wereld in Nationaal Park de Alde Feanen.

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, deelnemers komen het allemaal tegen. Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/wintervaartocht-19-01 of 0511 – 53 96 18. Ontdek de natuur vanaf het water

Tijdens deze vaarexcursie leren deelnemers over de vele water- en roofvogels omringd door een prachtig winterdecor. Daarnaast kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Excursieleider Andries Dijkstra vertelt er graag over.

Wist je bijvoorbeeld dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot De Blaustirns. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig.

Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!