Snertsjouwtocht over de heide van Bakkeveen

BAKKEVEEN - It Fryske Gea houdt zaterdag 19 januari van 10.00 – 15.00 uur een sjouwtocht over de heide in natuurgebied het Mandefjild. Deze tocht is net iets langer dan een normale wandeltocht én wordt afgesloten met een heerlijke kom snert.

Aanmelden kan tot een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/snertsjouwtocht-19-01 of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 5,50 (t/m 12 jaar € 3,50,-) op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 9,50- (t/m 12 jaar € 7,50).

Het Mandefjild is erg geliefd onder wandelaars. Dit natuurgebied ligt op de grens van Fryslân en Drenthe en kent verschillende landschapstypen, waardoor er ook een grote variatie aan planten en dieren leeft. Naast de planten en dieren die op natuurlijke wijze in het gebied zijn gekomen, heeft It Fryske Gea ook enkele bewoners naar het terrein gebracht. Zo leven er Drentse heideschapen die de heide beheren. Zij hebben hun eigen schaapskooi gekregen om de nacht in door te brengen. Grote kans dat deze workaholics worden gezien tijdens de wandeling.

De sjouwtocht wordt begeleid door de enthousiaste natuurgids Arjen de Boer, die met alle liefde meer vertelt over het Mandefjild en de dieren die hier leven. Stel gerust ook vragen.