Alleen maar winnaars op elfde Hart in Friesland G-zaalvoetbaltoernooi

Drachten - Aan het elfde Hart in Friesland zaalvoetbaltoernooi werd zaterag meegedaan door teams van Sportstichting Dol Fijn (Drachten), Samen Onderweg (Sneek), Spelend Sporten (Leeuwarden), vv Drachten (cp-voetbal), vv Burgum en Hs’88 (Hoogezand). En ze wonnen allemaal.

Sportstichting Dol Fijn organiseerde de elfde editie van het Hart in Friesland G-zaalvoetbaltoernooi. Onder grote publieke belangstelling streden de 16 teams, verdeeld in 5 poules, om de prijzen. Voor de toeschouwers op de tribunes was er de hele middag voldoende te beleven.

Penalty

,,Ik kom hier heel graag kijken’’, vertelde een enthousiaste toeschouwer. ,,Iedereen doet er toe in het voetbalteam, je voelt en ziet dat spelers genieten en hun uiterste best doen. Op een gegeven moment moest een team een penalty nemen, maar dat duurde een van de spelers van het andere team te lang en dus nam hij de penalty zelf maar op zijn eigen keeper. Hij scoorde en beide teams juichten. Het is zo puur om te zien.’’

In de hoogste poule ging het er echter wel wat fanatieker aan toe. Daar werd vaak op het scherpst van de snede gestreden. Hierin werd het eerst team van het cp-voetbal van vv Dachten kampioen. Het tweede team van vv Drachten eindigde als tweede in hun poule.

Doelsaldo

In de poule van Dol Fijn 2 haalden alle drie de teams evenveel punten, maar Dol Fijn 2 had het beste doelsaldo en kon daarom de eerste prijs ophalen. Het eerste en derde team van Dol Fijn konden ondanks hun enthousiasme en inzet niet meestrijden om de hoogste plaatsen en werden respectievelijk derde en tweede in hun poules.

Het toernooi werd ondersteund door Fonds Gehandicaptensport en kringloopwinkel Hart in Friesland. Henk de Jong, trainer van de Graafschap en net terug van een trainingskamp in Spanje, kwam in de loop van de middag alle teams nog even aanmoedigen en deed tevens de prijsuitreiking. Alle teams kregen als prijs een wedstrijdbal mee naar huis en de deelnemers kregen een gouden medaille als aandenken aan deze Hart In Friesland G-zaalvoetbaltoernooi.

Vacatures

Voor het seizoen 2019/2020 is Dol Fijn nog op zoek naar twee voetbaltrainers die de toppers van deze stichting elke donderdag van 17:00 – 18:00 willen gaan trainen. Meer informatie over sportstichting Dol Fijn en deze vacatures zijn te vinden op website www.sportstichtingdolfijn.nl en op Facebook.

Foto’s Harry van der Linde