TOP weekend Drachtster Boys-HR Piping VR1

Drachten - De zaalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping hebben een druk maar mooi weekend achter de rug.

Als je als team vrijdagavond de kwartfinale van de landelijke beker voetbalt tegen Avanti VR1 en gelijk zaterdag weer aan de bak mag in de finaleronde van het Open Fries Kampioenschap zaalvoetbal te Franeker dan weet je dat het een zwaar weekend wordt en dan is het maar afwachten hoe je als team gaat presteren. Met een 0-6 winst in de beker en de 1e plaats bij het OFK dan mag je met recht spreken van een TOP-weekend.

Allereerst de kwartfinale van de landelijke beker uit tegen Avanti/ontdekhetwad.nl VR1 in Stiens. Deze Friese derby staat altijd bol van spanning en daar hadden de vrouwen van coach Symen Abe Hoekstra ook nu weer rekening mee gehouden. Echter het verliep totaal anders. De vrouwen van Drachtster Boys/HR Piping waren gebrand op een resultaat en het bereiken van de halve finale en die wil om te winnen was bij Avanti minder te merken. De Drachtster vrouwen konden gemakkelijk in de 1e helft uitlopen naar een 0-3 voorsprong door doelpunten van Jessie Prijs, Aafke de Hoek en Aruni Westerhout. Avanti deelde wat plaagstootjes uit maar keepster Anna Reitsma deed haar werk.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, ook met drie doelpunten (Tjitske Sikma, Anita Vellema en een eigen doelpunt), dus konden de Drachtster vrouwen vertrekken uit Stiens met een 0-6 overwinning om zich voor te bereiden op de finaledag van het OFK te Franeker.

De andere uitslagen in de kwartfinale landelijke KNVB beker:

TPP – Os Lusitanos 1-1 (2-3 Penalty serie)

Nieuw Roden VR2 – Team Alkmaar/Sportstarts 3-3 (4-3 Penalty serie)

Maandag 14 januari:

Exstudiantes/Cycloon Zwolle- Drs. Vijfje

Zaterdag 12 januari werd er eerst in een poule gespeeld tegen drie tegenstanders. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen. (1-0 St. Anna, 2-0 BBC en 2-0 Avanti) In de kwartfinale werd Heerenveense Boys met 2-0 verslagen dus wachtte in de halve finale een andere Eredivisionist Drs. Vijfje VR1 uit Groningen. Deze wedstrijd eindigde onbeslist in 1-1 dus moesten penalty’s de beslissing brengen. Uitblinkster (keepster) Anna Reitsma wist er 2 te stoppen dus door naar de finale tegen KTP Nieuw Roden VR1.

Een ware thriller zo was ook te merken aan het fel meelevende publiek. Na de 1-0 van Jessie Prijs en het 2x overleven van 2 strafminuten was het doel van de dag bereikt. Winnaar van het prestigieuze OFK 2019.

Een fantastisch weekend met een team prestatie die klonk als een klok.

Aankomende vrijdag speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 thuis om 20.30 uur tegen KTP Nieuw Roden VR1