Judoprijzen in Eindhoven en Dedemsvaart

Drachten - Judoka’s van judoschool Marco Oord kwamen zaterdag zowel in Eindhoven als in Dedemsvaart in actie op de wedstrijdmat.

Eindhoven

Tijdens het prestige-toernooi Matsuru Dutch Open Espoir, de open Nederlandse judokampioenschappen, behaalde Rumaisa Ifrasan in haar klasse een verdienstelijke derde plek. Dit was vor haar reeds de tweede keer op rij dat ze op het podium mocht plaatsnemen. Aan dit tournooi, dat voor de 43e keer werd georganiseerd, doen ongeveer 2000 judoka uit binnen- en buitenland mee.

Rumaisa kwam in de klasse -15 jaar, tot 40 kilogram uit. De eerste wedstrijd werd ze vrijgeloot en de wedstrijd daarop won ze van een clubgenote. In de de wedstrijd die daarop volgde verloor ze van de uiteindelijke kampioene uit Duitsland, met twee waza’ari.

Vanwege de latere winst van de Duitse judoka, mocht Rumaisa verder judoën om het brons via de herkansingsronde. De resterende partijen won ze overtuigend met volle punten en zo veroverde ze het brons.

De dames Berber Ludema (Dokkum), Minke de Ruiter (de Westereen), Anna Fleur Visser (Sint Anna Parochie), Rixt Geertsma (Feanwalden) en Sanne Hartman (Sexbierum) kwamen helaas niet in de buurt van de prijzen. Milou Hendriks (Grou) verloor helaas de halve finale waarna ze om het brons helaas nog een keer verloor en dus net buiten het podium viel. Rumaisa Ifrisan (Drachten - Oord) verloor de kwart finale, maar wist zich in de herkansing een weg naar het podium te vinden en won het brons!

De zondag was gereserveerd voor de Kings, de mannen Wesley Smid (de Westereen), Brian Smid (de Westereen), Boaz Elzinga (Munein) en Thijs Boorsma (Leeuwarden) hebben goed strijd geleverd, maar konden niet genoeg potten maken om met ere metaal terug naar huis te komen.

Dedemsvaart

In Dedemsvaart werd het 40ste Wintertoernooi gehouden. Doutzen Noordstra werd hier tweede terwijl Lars Maats het brons in zijn klasse veroverde.