Deze week in De Lawei

Drachten - In De Lawei zijn deze week de volgende voorstellingen te zien.

Motel Westcoast | Premièreweekend

Motel Westcoast -wie kent dit bijzondere muziekgezelschap inmiddels niet?- brengt al tien jaar hét theaterconcert met de meest populaire Amerikaanse Westcoast-nummers aller tijden. In deze zevende editie geven de topvocalisten Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee én Julian Thomas samen met hun vijfkoppige band extra aandacht aan de grondleggers van de Westcoast sound. Met nummers van legendarische groepen als Eagles, The Beach Boys, Fleetwood Mac en Joni Mitchell. Ga samen met Motel Westcoast back to the roots 18 en 19 januari om 20.00 uur.

Louise Korthals

In 2011 won Korthals het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma Vlieguur ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger Zonder Voorbehoud werd opnieuw met een sterrenregen ontvangen. Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? Daar lijkt het sterk op! In Alles is er gaat Louise de muzikale confrontatie aan met alles. Bezoek Louise Korthals vrijdag 18 januari vanaf 20.15 uur.

Kalpanarts | Storm

Als klein meisje verslond Kalpana vele Indiase mythologische stripverhalen, waarin tot haar verbazing goede en slechte personages minder eenzijdig waren dan in de Westerse cultuur. Een superheld kon ook slecht zijn. Deze openheid over de innerlijke duisternis die in ons allen schuilt fascineert Kalpana. In Superhuman: Our Inner Darkness creëert zij een nieuwe superheld door een symbiose van Indiase dans, hedendaagse dans, muziek en live zang. Ontdek vrijdag 18 januari vanaf 20.30 uur wat een Superhuman is.

Enge buren

De zevende show Vreemde vogels van Enge Buren zit wederom vol muziek, humor en cabaret. De mannen nemen je mee op een zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, showbizz en het dagelijks leven. We zweven via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren. In vogelvlucht langs rare snoeshanen en exotische paradijsvogels op zoek naar de vreemde eend in de bijt. Een merkwaardige mix tussen muzikale buitenbeentjes en theatrale hoogstandjes, aangevuld met dwaze dansjes en maffe acts. Geniet zaterdag 19 januari vanaf 20.15 uur van alle vreemde vogels.

Yentle & De Boer

Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Laatst at iemand een appel met klokkenhuis en al op. Daar voelde je wel wat bij. Maar dat er echt iets uitzonderlijks gebeurt? Zo’n moment, dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen. Je schenkt jezelf nog een glas rode wijn in, morst op het kleed en stoot je elleboog. Je wilt nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie. Bezoek Yentle & De Boer donderdag 24 januari vanaf 20.00 uur en ervaar een stukje Magie!

Bohemian Rhapsody | Film

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Reis mee met de groei van Queen 18, 19 of 23 januari vanaf 20.30 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in Theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Bezoekers betalen dan maar €22,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde maaltijd.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.