Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix in Witte Kerk Hemrik

Hemrik - Zangeres Margriet Sjoerdsma en pianist Egbert Derix spelen zondag 20 januari vanaf 15 uur hun programma Favourite Songs in de Witte Kerk Hemrik.

Zij spelen een programma met songs teruggebracht tot de essentie. De intimiteit van stem en piano, hier en daar aangevuld met een ander instrument. De nadruk ligt op hun favoriete songs uit de jaren '80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Michael Sembello tot Tom Waits. Ook schreven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze concertreeks samen een aantal nieuwe songs.

Sjoerdsma tourde eerder langs de Nederlandse theaters met het programma A tribute to Eva Cassidy samen met violist Dan Cassidy, de broer van Eva. Sjoerdsma’s eerste drie cd’s brachten haar op podia als het North Sea Jazz festival, het Concertgebouw en Paradiso.

Egbert Derix is onder meer bekend van zijn samenwerking met Eric Vloeimans, Iain Matthews en Fish. Hij won in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidtprijs en zijn piano solo album Falco werd door Musicmaker vergeleken met Keith Jarrett’s The Köln Concert.