Ufkes Greentec Drachten neemt Duits bedrijf over

Drachten - Ufkes Greentec b.v. Drachten verstevigt haar positie in Duitsland met de overname van Schültke GmbH. Door het bundelen van de krachten kunnen de bedrijven de Duitse markt nog beter bedienen.

Ufkes Greentec b.v., ontwikkelaar en producent van houtverwerkingsmachines zoals houtversnipperaars, stobbenfrezen en boomzagen, is al geruime tijd actief op de Duitse markt. Schültke GmbH is een familiebedrijf en marktleider in het leveren van Rayco stobbenfrezen door heel Duitsland. Door het bundelen van de krachten kunnen beide bedrijven de Duitse markt nog beter bedienen en optimale service verlenen, stelt Greentec. De vestiging in Noordrijn-Westfalen (Sundern) ligt strategisch goed om de klanten vlot te bedienen met verkoop, service en onderdelenvoorziening.

,,Wij zijn trots dat wij het bedrijf Schültke GmbH samen met het vaste team medewerkers mogen voortzetten. De overname past volledig bij onze groeiambities in Duitsland. Ufkes Greentec b.v. is al jaren bekend als de marktleider in de trekker en kraan aangedreven stobbenfrezen. In combinatie met het brede pakket Rayco zelfrijdende stobbenfrezen kan er nu voor elke klant de juiste machine aangeboden worden. Daardoor is Schültke Ufkes Greentec GmbH de totaalleverancier voor loonwerkers, bosbouwers, overheden en hoveniers’’, aldus het bedrijf in een persverklaring.