Guus Meeuwis, Earring, Waylon en Kraantje Pappie toppers op Oerrock 2019

Ureterp - De line-up van Oerrock 2019 is bekend. De twintigste editie van het festival brengt een gevarieerd muziekgezelschap naar Ureterp, met grote namen als Guus Meeuwis, Golden Earring en Van Velzen. Waylon en Kraantje Pappie debuteren op Oerrock. Vanochtend om acht uur is de kaartverkoop begonnen.

Het festival vindt traditioneel plaats tijdens het hemelvaartsweekend op 30 en 31 mei en 1 juni. De online voorverkoop, met vroegboekkorting, begint vanochtend (woensdag 9 januari) om 8.00 uur. Toegangskaarten kosten 38,75 euro. Voor dit bedrag ontvangt men een ticket voor zowel de donderdag als de zaterdagavond. De toegang tot de vrijdagavond is traditioneel gratis. Vorig jaar waren de tickets binnen twee uur uitverkocht.

Grote namen

Breed, veelzijdig en herkenbaar, zo typeert bestuurslid Jorryt Taekema de line-up van de komende editie van Oerrock. Voor ieder wat wils, van jong tot oud. Zo opent op Hemelvaartsdag Golden Earring het festival en staat later op de avond de momenteel razend populaire hiphopartiest Kraantje Pappie op het podium.

Maar Oerrock heeft op de openingsdag veel meer te bieden. Grote namen als Guus Meeuwis, Waylon, Jett Rebel, Miss Montreal en Van Velzen doen Ureterp aan. Naast de gevestigde orde krijgt nieuw talent als bijvoorbeeld Fais, bekend van de samenwerking met Afro Jack en Nona, de Nederlandse Amy Winehouse, de kans zich te presenteren op Oerrock.

Verder zijn er op donderdag optredens van Luminize, Navarone, Voltage, Jick Munro and the Amazing Laserbeams en de feestband The Dirty Daddies, een ouwe bekende. Het programma voor de vrijdagavond, traditioneel gratis te bezoeken, is nog niet bekend. De line-up wordt pas bepaald als de kaartverkoop is afgerond. ,,Maar we garanderen een line-up die de moeite waard is’’, belooft voorzitter Sietze Boonstra.

Beatles, Springsteen en Abba

Op de zaterdag zijn de podia net als in de voorgaande jaren het domein van tributebands. Ook op de slotavond is er een breed aanbod. Zo kan het festivalpubliek genieten van muziek van: The Beatles (The Cavern Beatles), Pink Floyd (Just Pink), Rolling Stones (The Stones), Bruce Springsteen (Tim Akkerman), Muse (Musest), Red Hot Chili Peppers (Funky Monks), ABBA (Abba Fever) en Amy Winehouse.

Bestuurslid Jorryt Taekema, belast met de programmering van het festival, is tevreden met de artiesten die Oerrock vast heeft weten te leggen. ,,Er komen oude bekenden langs, maar met Kraantje Pappie en Waylon brengen we ook nieuw elan. De variatie en breedte van het aanbod is de kracht, ieder podium heeft iets anders te bieden.’’

Talenten

De organisatie voert een aantal wijzigingen door. Zo wordt het derde podium veel groter, waardoor meer ruimte ontstaat voor artiesten en publiek. ,,Dit podium is volledig voor young and upcoming bands’’, vertelt Jorryt Taekema. ,,Talenten van wie we de komende jaren veel verwachten. Om zoveel mogelijk bands de kans te geven te spelen, worden de settijd en de pauzes ingekort.’’

Ook het populaire Cosy Corner ondergaat een wijziging. Het ‘feestcafé’ dreigde aan het eigen succes onder te gaan, omdat er simpelweg te veel mensen in een te kleine tent wilden. Cosy Corner krijgt een open podium zodat het publiek zich niet meer hoeft te verdringen. Verder wordt het festivalterrein ingericht met verrassende nieuwe elementen. De toeschouwerscapaciteit blijft 11.000 bezoekers per avond.