Voetbaltalenten spelen Wintercup

Drachten - Talenten onder de 11 jaar van FC Groningen, Vitesse, Sparta Rotterdam, FC Twente, de Graafschap en sc Heerenveen spelen zondag 13 januari tussen 11 en 15.30 uur een toernooi op de kunstgras velden van Sportpark de Peppel van vv Drachten.

Elke club zal met twee teams actief zijn, dus zal gestreden worden om de prijzen in twee poules van zes teams.

sc Heerenveen is de initiator van dit toernooi. Omdat er een groot deelnemersveld is, moest gezocht worden naar een accommodatie met twee kunstgrasvelden. Zo is men bij vv Drachten uitgekomen, die direct positief was en een groot deel van de organisatie in handen heeft genomen.

Deze toernooien zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge spelers. Om uiteindelijk kans te maken door te dringen tot de profs, moeten de jongens al op jonge leeftijd veel wedstrijden met voldoende weerstand spelen. Vaak worden deze toernooien in het midden van het land en in de randstad gespeeld, maar nu is het sc Heerenveen gelukt de teams naar het noorden te halen.

vv Drachten en sc Heerenveen hopen op veel publiek. De toegang is gratis. Om de kosten enigszins te dekken, is er een verloting waarbij elke club een shirt of vaantje beschikbaar stelt als prijs. Daarnaast zijn diverse sponsoren gevonden voor onder meer lunchpakketten voor alle spelers.