Papa Mama Café over Opvoeden buiten de lijntjes

DRACHTEN - Ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op woensdag 9 januari tussen 10.00 en 11.30 uur van harte welkom bij het Papa Mama Café in Bibliotheek Drachten.

Het is een gezellige ontmoetingsplek voor ouders van kinderen van 0 t/m 4 jaar om vragen en tips te delen over het opvoeden en opgroeien van kinderen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ouders elkaar vrijblijvend ontmoeten. Een oppas is aanwezig die in de buurt van de ouders samen met de kleintjes spelletjes kan doen of een boekje kan voorlezen. Pedagoge Brenda Bekkema gaat het deze keer met de ouders hebben over het thema Opvoeden buiten de lijntjes. Voeden ouders hun kinderen op volgens het boekje of denken de ouders daar anders over? Kijk voor meer informatie op www.cjgsmallingerland.nl.

Buiten de lijntjes kleuren

Het thema van het Papa Mama Café van woensdag 9 januari is Opvoeden buiten de lijntjes. Omdat kinderen niet in hokjes te plaatsen zijn en het opvoeden, opgroeien en gezondheid niet altijd volgens het boekje gaat. Soms is het buiten de lijntjes interessanter. Ook in de opvoeding. Wat wordt er eigenlijk verstaan onder opvoeden? Hoe noodzakelijk is opvoeden? Soms maken professionals, ouders of buitenstaanders zich wel erg druk over hoe het hoort. Pedagoge Brenda Bekkema bespreekt samen met de ouders hoe om te gaan met kritiek, welke cultuurverschillen er zijn in de opvoeding, over het belang van opvoeden, het buiten de kaders denken en nog veel meer. Het beloofd een inspirerende bijeenkomst te worden waarbij de ouders eens heerlijk buiten de lijntjes gaan kleuren.