Pittige en spannende derde avond Smallingerland Cup

DRACHTEN - Op de derde en laatste poule-avond van de Smallingerland Cup kwam de titelhouder, ONT 2, in actie bij de heren. Na afloop werd zeker dat er een nieuwe Cup-houder komt. ONT 2 sneuvelde.

De Peinders kwamen in de laatste wedstrijd van de avond 2 doelpunten te kort. Winnaars van de avond werden Drachtster Boys veld 2 en vv Drachten mix-team. Het Drachten mix-team bestaat uit spelers van de JO-19 en JO-17 en een enkele senior.

Overwicht

Drachtster Boys veld 2 begon direct met winst op de titelhouder: 3-1. Tegen Drachten wist men het lichte overwicht niet om te zetten in doelpunten: 0-0. Na een 0-1 achterstand tegen het zaalteam van ONT/CHZ wist men deze alsnog om te buigen naar 2-1 winst dankzij een van richting veranderd schot. Tegen het fysieke Houtigehage werd ook maar nipt gewonnen: 1-0. Het was voldoende voor de eerste plaats.

Achter Drachtster Boys veld 2 streden uiteindelijk ONT 2 en Drachten mix-team om de felbegeerde tweede plaats. Drachten speelde tegen Houtigehage een rommelige wedstrijd waar men te slordig met de kansen om ging. Uiteindelijk zorgde Rick King voor de 0-1 winst. Tegen ONT/CHZ had men geen problemen: 4-0.

De beslissing moest vallen in de direct confrontatie met ONT 2, waarbij ONT 2 met 3 doelpunten verschil moest winnen, Drachten had genoeg aan een punt. ONT 2 was ook de meest aanvallende ploeg. Het speelde echter te gehaast en te slordig. Drachten bleef redelijk eenvoudig overeind. Toch wist Michel Weisser een gaatje te vinden voor ONT 2. Verder liet Drachten het niet komen, ook omdat ONT 2 een overtal situatie niet goed uitspeelde. Eindstand 1-0 voor ONT 2, maar toch met lege handen. Drachten mix-team eveneens naar de finale avond.

Poule F (vrouwen)

In deze uit drie teams bestaande poule, met een volledige competitie, was als verwacht Drachtster Boys zaalvrouwen 1 met overmacht te sterk. Met een doelsaldo van 12-1 bereikte men eenvoudig de finale-avond. Achter dit team moesten ST ONT/Rottevalle vr en Houtigehage vr het uitmaken wie naar de finale-avond gingen. De eerste confrontatie eerder op de avond was in 1-1 geëindigd. De laatste beslissende wedstrijd was overduidelijk voor de dames uit Opeinde en Rottevalle: 3-0.

Finale-avond

Vanavond om 19.00 uur barst in Sporthal De Drait de strijd los om de felbegeerde Smallingerland Cup. Verschuilen is er niet meer bij, een slippertje is fataal. Zeker is dat er bij de heren een nieuwe kampioen komt.

Uitgebreide foto-albums van Romke Visser

Poule D

Poule F