Expositie Aleid Dertien en Anja van Asselt

Drachten - In kerkgebouw de Arke wordt zaterdag 12 januari om 15.00 uur de expositie geopend met werk van Anja van Asselt en Aleid Dertien.

Diverse werken van Dertien en Van Asselt vormen samen een prachtige expositie, die de werkgroep KunstINNark graag wil laten zien.

Anja van Asselt is pas na haar pensionering serieus aan de slag gegaan. Ze schildert graag landschappen op plaatsen die haar lief zijn of op plaatsten waar ze gegrepen wordt door het landschap ter plekke. De laatste tijd wordt ze ook geïnspireerd door stillevens met blikken, olievaten en oude huisraad. De schilderijen worden meestal uitgevoerd in olieverf met als ondergrond doek of paneel.

Het keramische werk van Aleid Dertien - te Voortwis bestaat uit beelden, mantels, harnassen en cocons. Belangrijke thema’s zijn bescherming, geborgenheid en groei. In elk keramisch werk zie je de thema’s terug en ogen ze robuust en toch ook kwetsbaar.

Deze KunstINNark expositie ook alle zaterdagmiddagen van 12 januari tot en met 23 februari te bekijken. De kunstenaars zijn dan ook aanwezig en ontvangen de bezoekers graag met een kopje koffie of thee van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie op de website www.kunstinnark.nl.