Deze week in De Lawei

Drachten - Deze week zijn in De Lawei de volgende voorstellingen te zien.

Tineke Schouten

Al jaren behoort Tineke Schouten tot de absolute top van het Nederlandse theatercabaret. In ruim 35 jaar maakte ze meer dan 23 theatershows, ontwikkelde zij ontelbare typetjes, sketches, tv-shows en maakte ze prachtige liedjes waarmee ze door de jaren heen een enorme schare aan trouwe fans opbouwde. In Highlights passeren alle hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes in een nieuw jasje de revue. Uiteraard kan Tineke het niet laten om deze show ook met nieuw materiaal aan te vullen. Bezoek Highlights woensdag 9 januari vanaf 20.00 uur.

Another Kind of Blue

Another Kind of Blue keert terug naar de theaters! In 2015 en 2016 ging dit dansgezelschap langs zestig Nederlandse theaters met de voorstelling Blue Technology. Ook bij het internationale publiek heeft het gezelschap ruimschoots bekendheid gegenereerd door onder andere een finaleplek bij America’s Got Talent. In deze nieuwe tournee, Flirt with reality, geeft Another Kind of Blue het publiek een verrassende kijk op realiteit. Laat je meenemen op een reis ongehinderd door tijd en zwaartekracht. Waar dansers letterlijk in botsing komen met digitale bits. Flirt with reality is donderdag 10 januari te zien vanaf 20.00 uur.

La Isla Bonita | stormavond

La Isla Bonita duikt met Atlantis in het diepe. Vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin leggen hun onderwaterwereld bloot. Ze komen uit een wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat. Het waterig denken die de zeemeerminnen vanuit de onderwaterwereld mee hebben genomen, nodigt het publiek uit na te denken over onze eigen manier van denken, aan land. Geen draaikolk van doemscenario's, oordelen, principes en verwijten maar een uitnodiging om samen beter te kijken en opnieuw te herinneren.

Vrijdag & Sandifort

Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alweer hun vierde voorstelling op rij. De vorige show Vrijdag vs Sandifort werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen: ,,Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer -en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort,” concludeerde de Poelifinario jury. Verwacht zaterdag 12 januari vanaf 20.15 uur dus hoogstaande cabaret.

Leave no trace | Film

Tienermeisje Tom en haar vader Will houden zich al jaren schuil in Forest Park. Door een toevallige ontmoeting worden ze ontdekt, waarna ze uit het bos verwijderd worden. Ze proberen zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een gevaarlijke tocht door de wildernis stuurt. Samen zien zij zich gedwongen om hun tegenstrijdige wensen onder ogen te komen; ergens bij horen of op zichzelf leven. Leave no trace is donderdag 10 en donderdag 17 januari te zien vanaf 20.30 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in Theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Bezoekers betalen dan maar €22,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde maaltijd.

Cold war | Film

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War is vrijdag 11, zaterdag 12 en woensdag 16 januari te zien vanaf 20.30 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in Theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Bezoekers betalen dan maar €22,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde maaltijd.