Drachtster Boys Zaalvrouwen 2 winnen Smallingerland Cup na zusterstrijd

Drachten - Dat beide zaalteams van Drachtster Boys de finale haalden was voor velen geen verrassing. Ook dit jaar stonden de beide teams tegenover elkaar.

Drachtster Boys zaalvr 1 bereikte de finale door in de halve finale haar veldgenoten met 0-1 te verslaan. Een doelpunt van Nynke Pultrum was voldoende in deze matige wedstrijd. Drachtster Boys zaalvr. 2 won overtuigender de halve finale. ONT/Rottevalle werd met 3-0 verslagen. Kim Teitsma, Marleen Reenders en Sieta de Vries zorgden voor de productie.

De finale was niet boeiend, ondanks de inzet van de beide teams. Team 2 bestonden uit speelster uit Drachtster Boys zaalvr 1 (Eredivisie) en zaalvrouwen 2. Team 1 voornamelijk speelsters van Drachtster zaalvr. 2 en 3. Men kent elkaar dus door en door. Groot krachtsverschil was er dus ook niet. Team 1 was het dichtst bij een doelpunt toen keepster Anna Reitsma mee naar voren was. Vanaf eigen rand doelcirkel probeerde Ilse van der Duim het van afstand. De bal ging maar net naast. Uiteindelijk was goed doorzetten en een mooi schot van Rianne Mulder genoeg voor team 2 om de Smallingerland Cup op te eisen.

Foto’s: Romke Visser

Kijk hier voor een uitgebreide foto-album