Drachtster Boys Veld wint de Smallingerland Cup

Drachten - Voor ruim 500 man publiek wist Drachtster Boys veld 2 vrijdagavond de Smallingerland Cup in de wacht te slepen. Rottevalle werd met 5-0 overduidelijk afgetroefd.

Drachtster Boys veld 2 wist de finale te bereiken door in de kwartfinale na een 1-1 eindstand Futsal Dragten met 6-5 te verslaan via strafschoppen. De halve finale werd met 0-1 gewonnen van vv Drachten.

Rottevalle moest ook via strafschoppen de halve finale halen. De wedstrijd tegen het jeugdig mix-team van vv Drachten eindigde in 0-0. Vanaf de stip won Rottevalle met 4-3. In de halve finale werd Drachtster Boys zaal bedwongen met 1-2.

De finale werd een felle strijd. Drachtster Boys veld was de bovenliggende partij. Via twee uitstekende aanvallen kwam men via Dave Boonstra en Ruben Kooistra op 2-0. Een snoeiharde vrije trap vanaf de zijlijn van Boonstra betekende de 3-0. Die klap kwam Rottevalle niet meer te boven. Zeker toen Djinn Keegstra er 4-0 van maakte. De irritaties en frustraties liepen wat op bij Rottevalle. Daardoor werd de finale in de slotfase ontsierd met een rode kaart. Jan Jacob van der Mei maakte er voor de statistieken nog 5-0 van.

Foto’s: Romke Visser

Kijk hier voor een uitgebreid foto-album