Team Sterke Jerke wint Frysk kampioenskip Preamlûke

Earnewâld - Het team van de Sterke Jerke heeft zaterdag in Earnewâld het Frysk Kampioenskip Preamkelûken gewonnen.

Het idee om dit evenement te organiseren kwam tijdens de maandagavondklusavonden. Wat als een leuke stunt begon werd een waar evenement, met veel deelname en publiek. Deelnemen was best zwaar. De presentatie was in handen van Age Veldboom, Pieter-Jilles Tjoelker gaf het startschot en Jildou Tjoeker hield de tijd bij. Wolter hield de pream met Eelke op koers en Jan trok met de trekker de praam weer terug naar zijn startplaats. Susan zorgde voor het noteren van de tijden.

Zeilnummer

Zo was het hele team van zeilpream Jolanda 45 druk in actie. Alle teams mochten twee keer aan de bak en de beste tijden werden opgeschreven. De drie teams met de snelste tijden pakten de touwen nogmaals op en trokken de Jolanda opnieuw over de streep. Het parcours was 45 meter lang, een afstand die was gebaseerd op het zeilnummer van de Jolanda.

Het vier personen tellende team van het skûtsje de Sterke Jerke was overduidelijk de snelste en dus winnaar en zij mogen zich Frysk Kampioen Preamlûke noemen. Ze kregen de beker en mogen een dag meezeilen op de zeilpream Jolanda. Tweede werd het team van het skûtsje de Lytse Earnewâldster en derde het team Kroegtijgers.

De prijsuitreiking was in de gezellige tent voor het Skippershûs, met drankjes, hapjes en een varken aan het spit. Muziek tot in de late uurtjes met onder andere het Rad van fortuin en de JodeleJolanda Contest maakten het jubileumfeest van het Jolandateam tot een spetterend Nieuwjaarsfeest.

Foto’s Joke van der Zwaag