Boeiende 2e avond Smallingerland Cup

DRACHTEN - De Smallingerland Cup beleefde zaterdagavond haar tweede avond, waar Poule C en Poule E (vrouwen) in actie kwamen. Het werd, met name in poule C, een boeiende avond, met wederom een verrassing.

Die verrassing bestond er uit dat wederom een van de favorieten, topklasser Futsal Dragten, er uit vloog. In de competitie heeft men al moeite met scoren, ook vanavond was dat het geval. De eerste wedstrijd werd nog wel gewonnen met 4-1 van Rottevalle 2, maar daarna waren er alleen maar gelijke spelen. Dat was niet voldoende om door te gaan.

Een andere favoriet in deze poule is de koploper van zondag 3A, vv Drachten. Zij maakten die rol wel waar met gedegen spel. Cadeau kreeg men het allerminst. De openingswedstrijd tegen dorpsrivaal ONB werd maar nipt gewonnen (1-0 Jelte Mulder). Tegen de latere nummer 2, Drachtster Boys JO-19, werd ook met moeite gewonnen. Doordat keeper Rob de Wal van JO-19 de bal los liet, was Jelte Mulder er als de kippen bij. Kort daarna velde Ties Vonk definitief het vonnis 2-0. Drachten moest Futsal Dragten wel een gelijkspel toestaan (1-1), maar tegen Rottevalle 2 won het ruim (0-5).

Achter Drachten, gingen dus de JO-19 van Drachtster Boys eveneens naar de finale-avond van 4 januari 2019. Na het eerdere verlies tegen dat Drachten, werd vervolgens gewonnen van Rottevalle 2 (0-3) en gelijk gespeeld tegen Futsal Dragten. Een 0-1 achterstand werd in de slotfase nog omgebogen tot een punt door Bram vd Wal. In de laatste wedstrijd had men tegen het uitgebluste ONB geen problemen: 0-5.

Poule E

Poule E, bestaande uit 3 teams, spelen een hele competitie. De ploegen ontmoeten iedere tegenstander dus tweemaal. De nr. 3 valt af. De poule bestond uit het veldteam van Drachtster Boys en het 2e zaalteam van Drachtster Boys en Houtigehage. Houtigehage kwam duidelijk te kort. De beide teams van Drachtster Boys gingen door. De onderlinge confrontaties werd keurig verdeeld onder elkaar. De eerste wedstrijd won het veldteam met 1-0, de ‘return’ was voor de zaaldames met 2-1. De wedstrijden tegen Houtigehage werd vervolgens door beide teams gewonnen.

Al met al leverde deze tweede avond weer een boeiende avond, waarbij een speciale vermelding werd gedaan voor de keeper van ONB. De 16-jarige Bleond Shala groeide uit tot de speler van de avond. Zeker in de wedstrijd van ONB tegen Futsal Dragten had hij een aantal fantastische reddingen.

Het toernooi gaat donderdag 3 januari 2019 verder de wedstrijden in poule D en F (vrouwen). Vrijdag 4 januari 2019 is de grote finale-avond.