Drs. Vijfje VR1 wint het 25e Diamant De Leyen toernooi

Drachten - Drs.Vijfje heeft het vrijdag het 25e Diamant/De Leyen toernooi gewonnen.

Ogenschijnlijk met speels gemak wisten de Groninger studentes zich te plaatsen voor de finale van het toernooi. In de poule fase rekenden zij af met WTTC, Stiens en Broekster Boys vrouwen.

De andere finalist werd zeer verrassend het in Driesum ontsproten en nu onder de naam van De Walden voetballend team van Jouke Dantuma en Romke Hoekstra. Beide heren zorgden voor een verrassing, doordat hun team in de poulefase favorieten Drachtster Boys en Nieuw Roden achter zich liet en daardoor aantrad in de finale tegen Drs.Vijfje.

De wedstrijd om de 3e plaats werd gewonnen door Drachtster Boys. Zij versloegen sc Stiens met 1-0. De finale wedstrijd werd een prooi voor Drs.Vijfje VR1, zij wonnen met 2-0 van De Walden VR1 en namen de wisselbeker en de 1e prijs mee naar Groningen.

In poule B1 wist de vooraf getipte favoriet, De Herauten VR1, niet hun status waar te maken. Reden: hun selectie was uitgedund door afwezigen en blessures. Toch wisten zij de latere winnaar van de poule fase Heerenveense Boys VR2 op een gelijkspel te houden. Er restte verder niets anders dan de wedstrijd om de 3e plek.

In de andere poule was het DFT/combiteam iedereen te machtig en zij gingen dan ook door naar de finale. Op de 2e plek eindigde het zaalteam van GAVC uit Grou die dus om de 3e plek balden tegen De Herauten die met minimaal verschil de 3e plek behaalden. (1-0)

De finale tussen DFT-Combiteam en Heerenveense Boys VR2 werd gewonnen door het jonge door Marleen Reenders gecoachte team. (3-0)