Tiende editie nieuwjaarsduik Rottevalle met 182 duikers succes

Drachten - ROTTEVALLE - Met 182 deelnemers is de tiende editie van de Nieuwjaarsduik bij Paviljoen De Leyen vanmiddag een groot succes geworden.

De toeschouwers hadden in het heerlijke zonnetje weer een mooi uitzicht op de helden, van wie sommigen ook mooi verkleed waren als knuffelbeesten en een schoonmaakploeg met stofzuiger en al.
Ook dit jaar waren er weer de nodige moedige duikers die het water ingingen. Met een heerlijke zonnetje en een zachte temperatuur van het water waren 182 duikers van de partij. Een record aantal deelnemers. Na de duik werd de snert of warme chocolademelk weer verzorgd door het team van de Leyen.
Onder de duikers waren diverse groepen die er in doken voor een goed doel. Een groep jongeren uit Eastermar en hun begeleiders, die een reis naar Afrika ondernemen voor World Servants in 2017, maakte van de nieuwjaarsduik de start van hun acties. Zij zullen daar meewerken aan diverse bouwprojecten. Hier is veel geld voor nodig. De komende tijd zullen zij nog veel meer activiteiten op touw zetten om zo het benodigde geld voor de reis bij elkaar te krijgen.
De deelnemende jongeren zijn Geary Dantuma, Rieneke Dantuma, Anouk Snip, Mirjam de Boer, Femke Sliep, Loes Zandstra (Sumar), Jildou Valk, Aniek Hoeksma, Esther Elverdink en Sietske Bijlsma. Begeleiders/gezinnen zijn: Harry, Alexandra en Douwe Dantuma, Jan, Akkie en Simon Bijlsma. Op een speciale Facebook-pagina zullen de acties steeds vermeld worden enis verder alle informatie te vinden over de reis: https://www.facebook.com/worldservanseastermar/timeline