Drieëndertigste Winterwandeltocht De Trochsetters treft passend weer

BEETSTERZWAAG - Wandelvereniging De Trochsetters hield zaterdag voor de drieëndertigste keer haar jaarlijkse Winterwandeling vanuit Beetsterzwaag. Onderweg kwamen alle weertypen voorbij: regen, hagel en een dikke sneeuwbui, maar ook zon.

Elk jaar gaat de vereniging met bussen en een grote groep wandelliefhebbers naar diverse mooie tochten in het land, maar zaterdag bleven de wandelaars dicht bij huis. De route was vernieuwd en de reacties waren veelal lovend. Er kon ingeschreven worden voor de 5, 10, 15 of 25 km. Er werd gestart vanuit het Trefpunt in Beetsterzwaag en de tocht ging onder andere via Kortehemmen, Drachten, Boornbergum en Oud Beets.
De tocht trok zo'n 550 deelnemers en De Trochsetters hadden een gevarieerde route uitgezet met bos, dorpjes, smalle natuurpaadjes en enkele smalle weggetjes. Bepijling en verzorging viel niets op aan te merken, wie verkeerd liep kon dat zichzelf verwijten. Veel wandelaars gebruikten de tocht als training voor de komende doelen van het wandelseizoen: De Slachte of Nijmegen, maar ook Diever, Limburg en De Fjoertoer scoorden goed. 
Op de site van de Trochsetters zijn meer foto's te vinden
Foto's Albert Westra