Gemêleerd programma in De Lawei

Drachten - De komende periode is er voor iedereen wel wat te beleven in De Lawei. In de Rutger Hauerzaal kan er genoten worden van de film Life. Op vrijdagavond staat de voorstelling Kissy Kissy van cabaret duo Droog Brood en het muziekconcert Homelands van Artvalk en Ntjam Rosie op de planken. Jeugdcircus Santelli staat met Dubbelspel op zaterdag in de kleine zaal en cabaretier Erik van Muiswinkel staat met zijn derde solovoorstelling op woensdag in de grote zaal. Ook deze week wordt het weekend afgesloten met live muziek in theatercafé Hopper.   

Life

In de film Life wordt de jonge en ambitieuze fotograaf Dennis Stock gevolgd. Hij ontvangt op een dag de opdracht om opkomend talent James Dean te fotograferen voor Life magazine. Tijdens de opdracht reizen ze van Los Angeles naar Indiana en ontstaat er een bijzondere vriendschap. De foto die tijdens deze reis wordt genomen is de wereldberoemde foto van James Dean die tot op de dag van vandaag nog overal te zien is. Deze film is geregisseerd door Nederlands toptalent Anton Corbijn. Donderdag 28 tot en met 30 januari te zien in onze filmzaal.

Kissy Kissy

De voorstelling Kissy Kissy is het achtste theaterprogramma van cabaret duo Droog Brood. Sinds Bas Hoeflaak en Drachtster Peter van de Witte hun vorige voorstelling schreven zijn de heren vader geworden. Dit vaderschap bleek een rijke bron van inspiratie voor het duo. Kissy Kissy gaat namelijk over vermoeidheid; vermoeidheid en de staat waarin je gaat verkeren als je zo lang vermoeid bent dat je eraan gewend raakt en het vergeet. Op vrijdag 29 januari  om  20.15 uur staat deze voorstelling in de Roel Oostrazaal.

Homelands

Het saxofoonkwartet Artvark vond het tijd, na een theaterprogramma gewijd aan de blues, voor een spannende samenwerking met zangers Ntjam Rosie. Rosie is van alle markten thuis. Zij is geschoold in jazz en latin muziek, heeft een intieme singer-songwriter-kant en put uit roots die in Afrika/ Kameroen liggen. In het theaterconcert Homelands op vrijdag 29 januari om 20.30 uur brengen Artvark en Ntjam Rosie het beste van twee muzikale werelden en het belooft een afwisselende avond te worden.

Dubbelspel

In de voorstelling Dubbelspel van Het Jeugdcircus Santelli maken ze een vette knipoog naar de magie van het traditionele circus. In deze komische, spectaculaire voorstelling vervagen grenzen tussen heden en verleden, werkelijkheid en spel, met de nodige chaos tot gevolg. Alle ingrediënten voor een traditionele circusvoorstelling zijn aanwezig. Maar zo simpel is het helaas niet: hormonen vliegen door de lucht, kleren liggen overal verspreid en discipline is ver te zoeken. Op zaterdag 30 januari om 16.00 uur in de kleine zaal.

De Olieworstelaar

In de voorstelling De Olieworstelaar worstelt Erik van Muiswinkel op woensdag 3 februari zichzelf door de eenentwintigste eeuw heen. Zo’n nieuwe eeuw is misschien te vatten, maar jezelf begrijpen, dat is andere koek. “Van Muiswinkel kan het in deze voorstelling alleen af, met zijn charismatische, beheerste manier van voordagen”, aldus de Trouw.

Sluit het weekend swingend af met de Hopperzondag, met  vanaf 17.00 uur live muziek van Souldub  in theatercafé Hopper.

Kijk voor meer informatie op www.lawei.nl