Echtpaar Van der Veen viert briljanten huwelijk in Bertilla

Drachten - Het echtpaar Cornelis van der Veen en Antje Kempenaar is vandaag 65 jaar getrouwd. Het echtpaar werd vanmorgen met een bezoekje van burgemeester Tjeerd van Bekkum vereerd in Bertilla, waar Cornelis woont.

Mevrouw van der Veen woont nog in een aanleunwoning bij Rispinge.
Cornelis van der Veen werd geboren in Morra en Antje Kempenaar aan de Ouddijk in Lioessens.  Kees en Antje ontmoetten elkaar op het ijs; Kees was een goede schaatser. Na de oorlog zat Cornelis drie jaar als militair chauffeur in Nederlands Indië. Na zijn diensttijd deed hij veel 'los-vast' werk, vooral bij boeren in de omgeving. In 1951 lachte het geluk het echtpaar toe, want ze kregen een woning in Morra voor fl 2,50. Cornelis vond werk in Emmeloord als chauffeur bij transportbedrijf Van Wieren. Cornelis en Antje trouwden op 15 februari 1951 in het gemeentehuis van Metslawier.
Kort daarop verhuisde het echtpaar naar de Houtstraat 17 in Emmeloord. Daar verhuisden ze nog eenmaal: naar de Boterstraat. Wegens gezondheidsproblemen besloot het echtpaar naar Drachten te gaan, waar Cornelis werk kon krijgen bij Phillips. Het gezin woonde eerst op Meent 17 en later op de Hooglandswijk 61. Cornelis reageerde op een advertentie van garage Siton als pompbediende en werkte daar vervolgens tot 1986.
Cornelis kreeg later een beroerte en werd afgekeurd voor het werk. Kort daarna ging hij met pensioen en verhuisde het echtpaar naar een flat aan de Alferhof 33. Hier genoten ze van hun pensioen, maar werkte Kees ook nog altijd als oproepchaffeur bij Siton, omdat hij het rijden niet kon laten. Sinds twee jaar woont Cornelis in Bertilla, waar zijn vrouw hem elke dag bezoekt. Het echtpaar kreeg zes kinderen, en heeft twaalf kleinkinderen en inmiddels zes achterkleinkinderen.
Foto: Harry van der Linde