Vijf gouden medailles voor FRISIA-turners uit Beetsterzwaag

Drachten - ÂLD - Frisia Gymsport Beetsterzwaag haalde zaterdag vijf gouden medailles op het Friese Kampioenschap turnen heren voor niveau 11 tot en met 15, gehouden in Damwâld. 

Van Frisia deden achttien jongens mee. Niveau 15
Op niveau 15 turnden Thijmen van de Lagemaat en Melle Dijkstra.
Thijmen liet een enorme vooruitgang zien en werd twaalfde. Melle turnde nagenoeg foutloos en wist net als de vorige keer de gouden medaille te behalen. Tevens werd hij Fries kampioen. Niveau 14
Op niveau 14 deed Boas Westerdijk mee. Hij turnde vooral een mooie rekoefening, maar bij sprong vergistte hij zich waardoor hij negende is geworden. Niveau 13
Op niveau 13 turnden Thijs Dekker, Ralf Westerhuis, Brent Bosma en Sven van der Werf.
Thijs en Ralf hadden een veel betere wedstrijd dan de eerste ronde. Ze zitten nu heel dicht bijelkaar qua scores. Thijs werd vierde, maar wel derde van Friesland en kreeg daardoor de bronzen medaille. Ralf werd vijfde en gemiddeld staat hij vierde.
Sven werd tweede op voltige maar maakte een vergissing bij de lange mat, hij werd negende. Brent werd eerste op voltige en ringen en turnde een mooie mat- en sprong-oefening. Hij vergiste zich in de hoeveelheid zwaaien, maar werd toch heel verrassend eerste en kreeg dus het goud. Gemiddeld staat hij tweede van Friesland. Niveau 12
Op niveau 12 streden Tijntomas de Wit, Tim Groen, Marc Modderman, Ivan Lageveen en Pjotr ter Doest.
Tijntomas, instapper en dus kanshebber op NK deelname, had door wat blessures niet veel getraind de laatste tijd. Hij werd tweede op rek en eerste op sprong en zaterdag vijfde. Voor het Friese kampioenschap is hij tweede geworden, dus hij is nog steeds in de race voor het NK.
Tim turnde een hele mooie wedstrijd, geconcentreerd en vooral ontspannen, hij werd daardoor met een eerste plaats op vloer voltige ringen en brug best overtuigend eerste. Ivan had ook een hele goede dag, goed geconcentreerd, geen grote fouten en maar liefst een 19,80 voor sprong. Hij werd tweede. Voor het Friese kampioenschap werden de rollen omgedraaid. Ivan werd kampioen en Tim 2e.
Marc wist zijn wedstrijd met maar liefst vier volle punten te verbeteren met de vorige keer, hij werd vierde. Niveau 11
Tot slot nog de deelnemers op niveau 11: Wouter Roorda, Max Neijzing, Marc Meester en Wilte Mooibroek.
Wouter werd eerste op rekstok, maar hij viel bij de sprong. Hij werd vierde en gemiddeld staat hij derde. Max  werd eerste op brug en zaterdag werd hij derde. Gemiddeld staat hij op een vierde plaats.
Marc wist zijn wedstrijd met ruim vijf punten te verbeteren ten opzichte van zijn vorige wedstrijd, hij werd vijfde. Wilte werd eerste op voltige, sprong en rekstok wat eigenlijk automatisch resulteerde in de eerste plaats, totaal onverwacht. Gemiddeld staat hij nu tweede van Friesland. Districtsfinale
Frisia heeft zaterdag in totaal zestien medailles gehaald en negen jongens hebben zich geplaatst voor de districtsfinale: Tijntomas, Tim, Wilte, Wouter, Ivan, Melle, Ralf, Thijs en Brent. Deze finale is op zaterdag 9 april.