De Paedwizer schaakkampioen van Opsterland

Drachten -  Basisschool de Paedwizer uit Beetsterzwaag heeft opnieuw het beste schaakteam van Opsterland.

Bartele de Vries (topscorer met 7 uit 7), Melle Dijkstra, Wiert Bolier en Ralf Westerhuis zorgden voor dit succes.
Het kampioenschap werd georganiseerd door de buurtsportcoaches van Sport in Opsterland. Ondersteund door jeugdleiders van S.V. Gorredijk vond het toernooi op twee woensdagmiddagen plaats in de kantine van de BHS in Gorredijk. Met 64 deelnemers van 7 basisscholen was de belangstelling groot.
Tweede werd het viertal van de Librije uit Gorredijk, bestaande uit Jesper Blaauw, Klaas Peereboom, Paul Postma, en Marnick Timmerman.
De strijd om de derde plaats tussen Betrouwen uit Bakkeveen en De Opdracht uit Ureterp was ongemeen spannend. In bordpunten gelijk, werd het op weerstandspunten beslist: Arjan Klooster, Yigit Coskun, Amarins Klooster en Jorrit Krist van Betrouwen werden derde.
Vierde dus de Opdracht, vijfde Vlieger/Tsjerne uit Gorredijk, zesde Trimbeets uit Gorredijk en zevende, met twee deelnemers, it Twaspan uit Wijnjewoude.
De nummers één, twee en drie mogen Opsterland op zaterdag 26 maart vertegenwoordigen op het FK in Leeuwarden. Op de foto Het winnende schaakteam. V.l.n.r. Ralf Westerhuis, Bartele de Vries, Melle Dijkstra en Wiert Bolier.