Scoutingwelpen vliegen over naar drones in Drachten

Drachten - DRACHTEN - Bij de nieuwe scoutinggroep de Drones vlogen zaterdag in Drachten de eerste welpen over naar de scouts.

Bij bijna alle scoutinggroepen vliegen de leden het jaar dat ze elf worden over. Bij de luchtscouts in Drachten gaat dat wel op een hele bijzondere manier. De twee welpen Jesse en Jelmer namen afscheid van de welpen en mochten daarna met behulp van één van de piloten van vliegclub Friesland één voor één plaatsnemen in de cabine, waarna ze samen met de piloot de startbaan af taxieden. Dubbel gevoel Nathalie Schoonman blijft het een dubbel gevoel vinden: ,,Aan de ene kant raak je een stel leuke welpen kwijt, maar aan de andere kant: als je ziet hoe trots de jongens waren dan ben je dat gevoel ook zo weer kwijt."
Na een kleine trip van bijna een kilometer kregen de bijna scouts hun baret uitgereikt door de piloot Harm Swanenburg. Waarna ze kennis konden maken met de rest van het escader. Succes van de Drones
Het succes van de Drones is volgens bestuurslid Jeroen Scholte te danken aan de manier waarop het programma tot stand komt. Bij de Drones ligt de nadruk op luchtvaart, communicatie en techniek.