Eerste pop-up expositie Into the Wild in Drachten

Drachten - DRACHTEN - Drachten beleeft zijn eerste pop-expositie: op 24, 25, 26 & 28 maart is de expositie Into the Wild te zien in de Oosterstraat 12, naast de Hema. 

DRACHTEN - Drachten beleeft zijn eerste pop-expositie: op 24, 25, 26 & 28 maart is de expositie Into the Wild te zien in de Oosterstraat 12, naast de Hema. 

De opening van de expositie is op 24 maart van 19:00 tot 21:00 uur met live muziek. Op 25, 26 en 28 maart is de expositie te zien van 14:00 tot 17:00 uur Op initiatief van Marthe Vroegop heeft de gemeente Smallingerland plaatsgemaakt voor een expositie van diverse kunstenaars uit het noorden van Nederland. Marthe Vroegop heeft de kunstenaars samengebracht en de voorbereiding op zich genomen. Dit is de eerste keer dat in de gemeente Smallingerland een 'pop-up store' opent. Dit houdt in dat de expositie tijdelijk is, en na een korte periode weer zal verdwijnen. Geïnspireerd door boek en film Into the Wild

De tijdelijke expositie draagt het thema 'Into the Wild' naar de gelijknamige film van Sean Penn (2007) en het boek geschreven door Jon Krakauer.

De vijftien participerende kunstenaars hebben zich laten inspireren door dit verhaal, waarin een jonge jongen zijn leven in de westerse maatschappij inruilt voor een leven in de wildernis van Alaska. De kunstenaars zijn divers in leeftijd, ervaring en disciplines. Terug te zien is bijvoorbeeld fotografie, werk met acryl, olieverf of mixed media. Dit maakt dat er diverse uitingen en interpretaties te zien zijn van het eerder genoemde thema. Tijdens de loop van de expositie zullen alle kunstenaars aanwezig zijn.