Derde dichtbundel voor Sjoukje Veenstra

Drachten - TIJNJE - Sjoukje Veenstra uit Tijnje publiceert deze maand haar derde bundel, opnieuw met gedichten dit keer. Weg Ermee heet het boekje, dat is uitgegeven door Free Musketeers.

In deze dichtbundel staan hartverscheurende en vlijmscherpe gedichten over haar zoektocht naar werk en liefde, maar ook grappige woordspelingen. Grijnzend cynisme en filosofische- en sensuele gedichten zijn haar ook niet vreemd. Het ouder worden heeft ze komisch en gevoelig omschreven. Thema’s als de dood, vriendschap en verdriet beschrijft ze ook en die zijn ontroerend te noemen. De inkomensdaling beschrijft ze, eveneens de liefde voor de natuur, boten, haar tuinvogels en social media. Een aantal gedichten zijn geïllustreerd met zelfgemaakte foto’s en een schilderij.
Sjoukje Veenstra (Drachten, 1961) debuteerde in 2009 met haar dichtbundel Alles voor de vooruitgang. In 2013 werd haar boek Rellebel gepubliceerd, waarin een aantal van haar columns- en essays zijn gebundeld. Met dat boek deed ze mee aan de Free Musketeers Nieuwe Schrijvers Prijs 2012-2013. Veenstra behaalde de longlist. Eerder was ze administratief- en productiemedewerkster, nu schrijfster. Ze is dol op de natuur, fitness, fotograferen en schilderen. Haar volgende uitdaging is een Friese dichtbundel.
De bundel Weg Ermee wordt gepubliceerd door Uitgeverij Free Musketeers B.V. in Zoetermeer - Bestellen kan via de site www.freemusketeers.nl