Vier FRISIA-turners naar NK turnen

Drachten -  Tijdens een bloedstollende finale zaterdag in de laatste competitieronde turnen heren niveau 6 tot en met 10, behaalden vier FRISIA-turners een plaatsing voor het NK turnen.

De drie junioren 2 niveau 7 Felix de Waal, Jippe Witteveen en Roell Schroor turnden een prima wedstrijd, Felix wist zelfs de dagprijs, het goud, mee te nemen naar Beetsterzwaag en hij werd tweede in de competitie.
Roell Schroor had kleine foutjes, iets teveel sprongetjes na liggen en Jippe had een wat vage hapering in de ringen. Roell werd heel knap vierde en Jippe vijfde. De beste vijf mogen naar het NK, dus deze heren ook.
Marck Janssen, een senior niveau 6, turnde prachtig, maar de concurrentie was enorm groot. Er ontbraken wat jongens en één van zijn grootste concurrenten behaalde een hele lage score voor een mislukte voltige-oefening. Marck werd daardoor enorm verassend zesde. De beste zes van dit niveau gaan mee naar het NK, dus ook hij heeft zich geplaatst.
Hessel Heerma turnt 5e divisie, dus kon zich alleen plaatsen voor de Noord-oostfinale. Na een stabiele wedstrijd met vooral een hele mooie ring-oefening werd hij tweede. Op naar het NK
De vijf jongens van de keuze-oefenstof van FRISIA kunnen terugkijken op een fantastische competitie en deze wordt vervolgd met de Noord-Oostfinale (half Nederland) en voor vier van de vijf nog het NK turnen.
De eerstvolgende activiteit voor de FRISIA-turners is 9 april, wanneer de districtsfinale voor de verplichte oefenstof wordt gehouden in Hollandscheveld.
Foto’s: Karin Willems