Drachten/Van der Wiel C1 zevende op NK Korfbal C jeugd Eerste klasse

Drachten - Het eerste C-aspirantenteam van korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel heeft afgelopen zaterdag de zevende plaats gehaald op het NK Korfbal C-jeugd Eerste klasse.

In de eerste wedstrijd troffen de C-aspiranten in  Maassluis een sterke tegenstander. Drachten/Van der Wiel wist voor te komen maar kon deze  voorsprong helaas niet vasthouden. Eindstand: 4-6. De tweede wedstrijd, tegen de latere finalist Tilburg, was uitermate spannend. Vlak voor het einde leek het dat er twee punten worden gepakt, maar in de laatste hectische seconden wist Tilburg er een gelijke stand uit te trekken: 5-5. In de laatste wedstrijd in de poule, tegen OVVO uit Maarssen, werd er vooral erg goed verdedigd maar lukte het aanvallend niet om een vuist te maken. Deze wedstijd werd met 4-1 verloren. Dit betekende dat er nog een wedstrijd volgde om de 7e of 8e plaats. Tegen Atalante uit Apeldoorn lukte het de Drachtsters veel te scoren en werd er een overtuigende 8-5 overwinning behaald. Hiermee werd de 7e plaats bereikt. C1-coaches Stephan Smeijers en Redmar Bauer kunnen samen met hun team met trots terugkijken op een goed toernooi, waar Fortuna uit Delft Nederlands Kampioen werd.
Op de foto
Staand van links naar rechts: Coach Redmar Bauer, Niels Veenstra, Dennis van der Veen, Thom Kleinhuis, Thomas Dutoit, Sjoerd Buisman, Martijn de Zee, coach Stephan Smeijers
Zittend van links naar rechts: Juna Nutterts, Silke Dijk, Noa Wiersma, Wenke Dries, Rixt Buma, Roos Leurink.