'Pop-up Museum voor herhaling vatbaar'

DRACHTEN - Het Pop-Up Museum is voor herhaling vatbaar. Dat zegt Marthe Vroegop, die de tijdelijke expositie organiseerde als onderdeel van haar studie.

Het Pop-Up Museum was rond het Paasweekend drie dagen open. ,,In totaal zijn er meer dan tweehonderd bezoekers geweest. Dat is best veel voor een expositie. Het gebeurt vaak genoeg dat er helemaal niemand komt'', zegt Marthe Vroegop. De goede opkomst is volgens haar ook te danken aan het feit dat in totaal vijftien kunstenaars meededen aan de tentoonstelling, die het thema Into The Wild leende van de gelijknamige film van Sean Penn.

De film is gebaseerd op het boek van Jon Krakauer, dat het verhaal vertelt van een jonge jongen die zijn luxe leven in de westerse maatschappij inruilt voor een leven in de wildernis van Alaska. De meeste kunstenaars hebben zich aangemeld na een oproep op Facebook en zijn nog vrij onbekend.

De leegstaande winkel in de Oosterstraat is volgens Vroegop perfect voor dit doel. ,,Hier komen toch vrij vele mensen langs en met die grote ramen is het mooi open en licht.'' Vroegop ziet wel kansen om nog eens zo'n expositie op te zetten, dan ook met meer gevestigde kunstenaars. ,,Maar eerst ga ik me weer richten op mijn studie. Deze expositie was daar ook onderdeel van, ik heb er punten mee verdiend.''

Kijk hier voor een overzicht van de expositie