Prijsuitreiking fotowedstrijd Zinderingen in De Lawei

Drachten - DRACHTEN - In de hal van de Lawei werd vanmiddag de prijsuitreiking gehouden van de fotowedstrijd Zinderingen.

Eerst werden de prijswinnaars van de Publieksprijs bekend gemaakt. Eerste prijs: Beitsche Hoekstra uit Lemmer (helaas niet aanwezig ), tweede prijs: Janke Huitema uit Boornbergum en derde prijs: Ellen Feijen uit Drachten. Deze winnaars zijn gekozen door het publiek, dat op de foto's mocht stemmen. Familie Foto Award Daarna waren de winnaars van de Familie Foto Award aan de beurt. Eerste prijs: Klaas Jellesma uit Winsum, tweede prijs: Annita Hoekstra uit Oosternijkerk en derde prijs: Auke Busman uit Oudega.
Van de meer dan vijftig ingezonden foto's, van zowel amateur- als professionele fotografen, had de vakjury drie foto’s genomineerd voor de Familie Foto Award.
Zinderingen Het thema was Zinderingen. De fotografen hebben zich laten inspireren door bijvoorbeeld hittegolven boven het asfalt, fata morgana’s of door de broeierige sferen op bloedhete dagen. Elke fotograaf heeft een originele zindering gekozen en daar op ingezoomd. De expositie is nog tot en met 3 april te zien in de centrale hal van De Lawei. Foto's Harry van der Linde