Heren WSG DraGor kampioen in Derde Klasse Bond

Drachten - De heren van WSG DraGor zijn zaterdag kampioen geworden in de Derde Klasse Bond door met 9-10 te winnen van Neptunia'24 in Sneek.

Daarnaast verloor directe concurrent TriVia uit Groningen van stadsgenoot de Walvisch. Hierdoor is de voorsprong van de heren uit Drachten niet meer te overbruggen met nog één wedstrijd op het programma.
De afgelopen jaren waren de heren van Neptunia'24 altijd een sta in de weg voor de DraGorianen. Vorig seizoen werd zelf het kampioenschap verspeeld in Sneek. Ook deze editie stond weer garant voor veel spektakel. Ondanks dat het halverwege 2-5 stond in het voordeel van de heren uit Drachten, was de wedstrijd verre van over. Aanvoerder én topscorer naar de kant
In de derde periode ontving aanvoerder Mitchell van den Adel namelijk een UMV en mocht de restant van de wedstrijd niet meer meer spelen. Even later was het Johan de Haan, mede-topscoorder van WSG DraGor, die ook met drie persoonlijke fouten op de kant moest plaatsnemen. Gelukkig wisten de andere heren het duel uiteindelijk over de streep te trekken. Met name keeper Tim Hoitinga wist de heren op de been te houden.
Na zeer spannende laatste minuten werd de eindstand op 9-10 bepaald en kon coach Onno Hoitinga het water in.
Doelpuntenmakers: Erik Hofstee (3x), Mitchell van den Adel (3x), Johan de Haan (2x), Dean Damstra (1x), en Pieter Veenstra (1x). Laatste wedstrijd
De heren van WSG DraGor spelen volgende week om 20.45 uur de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Kikker uit Emmen.