UPDATE | Nieuwe samenwerkingsschool in Oudega heet SWS De Diamant

OUDEGA - In Oudega is vanochtend de nieuwe naam van de school onthuld: SWS De Diamant.

De nieuwe samenwerkingsschool (sws) is ontstaan na het samenvoegen van de beide huidige scholen in het dorp, de christelijke basisschool De Grûnslach en openbare basisschool de Great Haersmaskoalle. De kinderen van de leerlingenraad hebben de naam vanochtend onthuld aan de ouders en leerlingen van PCBO de Grûnslach en OBS Great Hearsmaskoalle. Na de zomervakantie gaan zij samen verder onder de nieuwe naam SWS De Diamant.
De naam, die gekozen werd uit 19 inzendingen, is bedacht door Jan Uilke de Jong. ,,Een diamant ontstaat onder hoge druk en warmte in de aarde. De steen is zwart en dof voordat hij geslepen is. Niemand ziet dat onder het slijpsel een schitterende edelsteen zit. Eenmaal ontwikkeld is het een transparante steen die schittert, sprankelt en straalt. De facetten  weerspiegelen het licht in alle kleuren van de regenboog.''
,,Een diamant staat voor authenticiteit en het unieke in elk mens. Zoals een diamant zijn schittering vindt door slijpen, kan iedereen door ontwikkeling zijn facetten hervinden. De unieke kwaliteiten die leiden naar eigen leiderschap, om vanuit eigen kracht positieve keuzes te maken, meer passie en plezier te ervaren en sneller en speelser resultaten te behalen. Een ontwikkelde of geslepen diamant is het waard om gedragen te worden, te laten zien en trots op te zijn'', aldus De Jong in zijn verklaring.