Welpen en pupillen It Maitiidslibben naar NK Schooldammen

Drachten - URETERP - De welpen van It Maitiidslibben 1 en 2 en de pupillen van It Maitiidslibben 1 zijn door naar het NK-Schooldammen.

Op een zestal plaatsen in Nederland is zowel bij de welpen als bij de pupillen zaterdag gespeeld voor de halve finales van het NK-Schooldammen.
In Ureterp werd gespeeld in de categorie welpen. Hier waren tien schoolteams die streden om drie plaatsen die recht gaven om deel te nemen aan de finales van het NK-Schooldammen. PCBO It Maitiidslibben uit Opeinde was met drie teams aanwezig. Het werd een spannende middag, want geen enkel team wist alle partijen te winnen. Halverwege de middag kregen de dammers bezoek van Pinky, de pinguïnmascotte van de KNDB. Dat was een verrassing en velen wilden met Pinky op de foto. In de laatste ronde werd beslist wie er uiteindelijk bij de eerste drie zouden komen. Er waren nog zes teams die hiervoor in aanmerking konden komen. In de einduitslag waren de teams van It Maitiidslibben 1 en It Maitiidslibben 2 met veertien punten uit acht wedstrijden bovenaan geëindigd. De bordscore gaf aan dat It Maitiidslibben 1 meer bordpunten had en daardoor winnaar werd. Op de derde plaats kwam De Hofstee 1 uit Julianadorp met 13 punten. Deze teams gaan op 21 mei naar IJsselstein voor het NK-Schooldammen. HF-Schooldammen voor pupillen
In Winschoten vond de HF-Schooldammen voor pupillen plaats. Hier was It Maitiidslibben met twee teams vertegenwoordigd. Er waren veertien teams die ook streden om bij de eerste drie plaatsen te komen. De Calvijnschool 1 uit Hoogeveen was duidelijk de sterkste, want het team wist met de maximale score van zestien punten uit acht wedstrijden ongeslagen als eerste te eindigen. Op de tweede plaats kwam It Maitiidslibben 1 met dertien punten en op de derde plaats De Tweemaster 1 uit Winschoten. Deze teams spelen op 21 mei het NK-Schooldammen in Hoogeveen.