KC de Pein in slotfase onderuit tegen OKO/Bies

Drachten - KC de Pein speelde de eerste thuiswedstrijd van het voorjaar tegen OKO/Bies en ging in de slotfase onderuit. 

De bezoekers uit Opende speelden volop pressie en trachten het spel van de Peinders vroeg te ontregelen. Het te gretig verdedigen resulteerde echter in veel onhandige overtredingen waar de Pein handig gebruik van maakte. OKO had minder kansen nodig dan de thuisclub en beide teams gingen tot de rust gelijk op richting de 8-8 stand in de pauze.
In de tweede helft waren het de Peinders die overtuigend van start gingen en op een 11-11 stand vanaf de strafworp stip een gaatje konden slaan. De eerste ging er feilloos in, maar een aanval later werd een tweede stip gemist. Voor OKO was dat het punt om het initiatief over te nemen.
Door twee talentvolle juniorenheren in te brengen was het evenwicht meteen verstoord. De geelhemden konden geen grip meer houden op de wedstrijd en OKO liep in korte tijd uit. Slecht of totaal kansloos waren de peinders niet, maar de overtuiging was weg en zo goed als alle kansen werden om zeep geholpen. Er werd een eindstand van 14-20 genoteerd.
Waar een eerder treffen met OKO overduidelijk in het voordeel van de withemden uitviel was deze editie van Pein tegen Peen een betere. De Pein blijft doorknokken op zoek naar de broodnodige punten. Volgende week zal daarom van TFS gewonnen moeten worden. Aanvang 14.30 uur in Drachtster Compagnie.