Maar liefst 35 meiden aan de bal in Boornbergum

Drachten - Maar liefst 25 voetballen, 28 paardenstaarten, 17 haarspeldjes, 0 blessures, 80 bekers ranja en 35 enthousiaste meiden op een voetbalveld.

Met ook nog een lekker zonnetje erbij kon de Vriendinnendag bij sc Boornbergum niet meer stuk. Onder leiding van de oudere jeugdspelers deden de meiden een voetbalparcours van de KNVB, met dribbelkoningin, poortbal, overlopertje en 4 tegen 4. Net als vorig jaar was het hoogtepunt het gatendoek, waar de meiden hun scorend vermogen konden oefenen; best pittig en toch wist een aantal toppers de gaten te vinden. Na het parcours werd een mini-toernooi gespeeld. Dat het een geslaagde middag was, bleek wel uit het feit dat het na afloop nog lang onrustig bleef op het voetbalveld; een grote club meiden en jongens organiseerde spontaan nog even een mixpotje voetbal. Aanmelden en gratis meetrainen
,,Wil je ook eens kijken of voetbal iets voor jou is? In de maand mei mag je gratis met een van onze teams meetrainen! Je kunt je aanmelden bij het jeugdbestuur van SC Boornbergum 80", aldus de club.