Moestuin voor scholieren opengeknipt en volgeplant

DRACHTEN - Op het volkstuincomplex De Zandige Wijk van de Wrottersploech is donderdag het moestuinproject voor scholieren van start gegaan.

De kinderen waren heel enthousiast en leergierig wat betreft de plantensoort en de groei van de vruchten. Volgende week komen weer een aantal kinderen om wortelen en sla te zaaien. Sponsor Bart Schoonebeek van Pets en Co opende het minimoestuinproject samen met leerlingen van Basisschool de Kameleon. De moestuinen zijn een samenwerkingsproject van Pets en Co, Tuindorado, De Wrottersploech en ROC Friese Poort.
Het is de bedoeling dat basisschoolleerlingen doormiddel van minimoestuinen kennis maken met tuinieren. Dit jaar worden er onder andere wortels, aardbeien, tomaten, aardappelen, uien en sla geplant. Het is inmiddels al het vierde jaar dat de Wrottersploech, Leerbedrijf ForSa en ROC Friese Poort samenwerken in een moestuinproject. De inhoudelijke kennis komt hierbij van de tuiniersvereniging. De mboleerlingen van ROC Friese Poort zorgen voor de coördinatie.
Foto's Harry van der Linde