Goud, zilver en brons voor Adonis: op naar het NK

Drachten - Adonis Sportacrobatiek uit Drachten heeft een topweekend beleefd, waarin de prijzenkast van de turnvereniging flink is aangevuld. 

Gisteren en vandaag hadden acro-teams in Zwolle hun laatste kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Acrogym (acrobatische gymnastiek). Maar liefst zeven van de negen Adonis-teams wisten een podiumplaats te bereiken, en de prijzenkast van Adonis is twee gouden, vier zilveren en éen bronzen medaille rijker. Op zaterdag was er goud voor A-junioren mixpaar David Hozeman en Robin Hooijenga, en ook voor B-lijn trio Larissa Boonstra, Emese van Duinen en Yanouk visser. Zij werden op de voet gevolgd door het trio Reinie Boven, Josan Huisman en Zefanja Nieman, die het zilver omgehangen kregen op slechts 0,05 achter hun teamgenoten. Zilver was er ook voor trio Caren van der Velden, Rosanne Smaling en Charissa Delfsma – een bijzondere prestatie, omdat Charissa eigenlijk ziek was. Op zondag waren de A-junioren en A-jeugd trio’s aan de beurt. Hier wist het A-junioren team Melissa Dijkstra, Lisa Vermaning en Demi Vogel drie schitterende oefeningen neer te zetten en het zilver te verdienen. Bij de jeugd was er een zilveren plak voor het team Famke van Wieren, Amber Bosma en Sharon Fokkens. De bronzen medaille op zondag was voor het Pupillen duo Silke Kroese en Amelie Popma, die de jury wisten te overtuigen met hun optreden. Pupillen trio Iris Bergsma, Myrthe Tognini en Robin Luinghe miste door een tijdsfout het podium op vijf-honderste puntje en werd nipt vierde.
De Nederlandse Kampioenschappen Acrogym voor de hoogste lijnen worden gehouden op 25 en 26 juni tijdens het Fantastic Gymnastics evenement : de NK’s van maar liefst negen gymsporten worden dan tegelijk gehouden in Ahoy, Rotterdam.
Op de foto Het erepodium op zaterdagochtend, met op de eerste plaats Larissa, Emese & Yanouk en op de tweede plaats Reinie, Josan & Zefanja.