Leerlingen Het Mozaïek verslaan Ziggoteam in voetbalwedstrijd

DRACHTEN - De leerlingen van groep 6b van basisschool Het Mozaïek hebben woensdag een voetbalwedstrijd gewonnen van het webcareteam van Ziggo.

Ziggo Nederland heeft momenteel een landelijke actie met de titel #ziggohelptiedereen. Deze boodschap kwam meester Kor van pcbo-basisschool Het Mozaïek aan de Middelwyk tegen op internet. Op deze school worden de gymlessen doorgaans verzorgd door Cios-studenten, maar omdat die woensdag niet konden, zou de gymles moeten vervallen. Op zich is dat geen probleem, want de meester van groep 6b is zelf bevoegd en geeft wel vaker gymlessen. Maar omdat Ziggo iedereen helpt, dacht de meester dat hij wel wat hulp kon gebruiken.
De meester daagde op de Facebookpagina van de kabelmaatschappij  het team uit om tegen de leerlingen van groep 6b te komen voetballen, op het net geopende Kraijcekveldje voor de school. Tot zijn verbazing nam Ziggo Nederland de uitdaging aan. Woensdagmorgen om kwart over negen kwam het Ziggoteam acht man sterk speciaal uit Leeuwarden naar Drachten om het op te nemen tegen groep 6. Omdat de klas 30 leerlingen telt, moesten daarvan meerdere teams worden gemaakt.
Omdat groep 6 enkele keren mocht wisselen en de webhelpers, die zich doorgaans bezighouden met het adviseren over TV-instellingen en bekabeling, steeds langzamer ging voetballen, werd de strijd op het eind beslist in het voordeel van de leerlingen. Door deze winst mag de groep binnenkort een kijkje achter de schermen nemen tijdens een uitvoerige rondleiding bij de kabelaar in Leeuwarden.