Hamburgers eten op Vso Talryk als steun voor de Homeride

DRACHTEN -  Gerard Driessen en Marjolein Neervoort van Talryk, een school voor voortgezet speciaal onderwijs, verkochten vanmiddag hamburgers op het plein van hun school aan de Harddraversdijk. Binnenkort fietsen ze binnen een dag 500 kilometer, van Maastricht naar Groningen.

Gerard Driessen en Marjolein Neervoort fietsen met de Connecting Rousers binnenkort de Homeride, een 24-uurs fietstocht van Maastricht naar Groningen, in totaal 500 km. De opbrengst daarvan is bestemd voor de Ronald Mc Donaldhoeve in Beetsterzwaag. Leah, een leerling uit de klas van Marjolein, heeft daar laatst een week gelogeerd met haar vader.
Voor het onderwijzend personeel hebben ze vandaag een actie op touw gezet. Ze verkochten vanmiddag hamburgers op het plein, met een grote bakplaat, hamburgers, uien, sauzen en alles wat daar verder maar bij hoort.  De hamburgers zijn gesponsord door slager Biesma uit Opeinde en de broodjes, uien en vegaburgers door de Jumbo Noorderpoort. In verband met het slechte weer was een partytent opgezet en werden de hamburgers in de klas gegeten.
Bij elkaar verkochten Driessen en Neervoort bijna 70  hamburgers en vegaburgers voor het goede doel, wat zorgde voor een opbrengst van bijna 300 euro. Vso Talryk heeft er ruim 200 euro bij gedaan, waardoor de totale opbrengst op 500 euro komt.  
Foto's Harry van der Linde