Opnieuw verlies Softbaldames Drachten Diamonds

DRACHTEN - De softbaldames Drachten Diamonds speelden woensdagavond eindelijk de verregende inhaalwedstrijd tegen het tweede team van Caribe uit Groningen.

In Groningen startten de Friezinnen de wedstrijd vol vertrouwen en het lukte om met 3 punten de eerste helft van de eerste inning af te sluiten door goed honklopen en een aantal veldfouten van Caribe. Helaas voor Diamonds wisten deze meiden in de gelijkmakende slagbeurt weer terug te komen met 4 punten.
In de tweede inning liep de thuisploeg uit tot 6-3, maar op dat moment was het nog steeds een gelijkwaardige wedstrijd. Diamonds kon deze vorm niet vasthouden en het regende veldfouten in de 3e en 4e inning, terwijl de slagploeg van Caribe op volle sterkte draaide. Ondanks mooie honkslagen van Nanda Faber en Brigitta de Champs was de verdediging van Groningen te sterk voor de Diamonds. Hierdoor werd de einduitslag maar liefst 19-3. De Groningers komen hierdoor op een mooie derde plaats in de competitie.
Komende zondag spelen de Drachtster dames thuis om 12.00 uur een zware pot tegen het team dat tweede staat, Tex Town Tigers uit Enschede. Hierna begint de zomerstop en is de volgende wedstrijd pas weer eind augustus.