Amatis Piano Trio brengt programma rond Schumann

OLDEBERKOOP - Het Amatis Piano Trio treedt zaterdag 17 september om 20.00 uur op in de Bonifatiuskerk van Olderberkoop met een programma rond Schumann.

Centraal in het programma op 17 september staat het werk van Robert Schumann (1810-1856) en verder blijkt diens invloed op andere componisten uit werken van Ludwig van Beethoven(1770-1827), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) en van Josef Suk (1874-1935). De musici zullen zelf tijdens het concert een verdere toelichting geven op het programma.

Het Amatis Piano Trio werd in 2014 opgericht in Amsterdam en bestaat uit de Duitse violiste Lea Hausmann, de Britse cellist Samuel Shepherd en de Nederlands/Chinese pianist Mengjie Han. Kort na hun formatie won het trio de publieksprijs van de Prinsengracht festival competitie. Vervolgens wonnen zij het 2015 Parkhouse Award in Wigmore Hall en de top trio prijs van de Joseph Joachim International Chamber Music Competition.

Zij traden op in het Concertgebouw, het Beethoven-Haus in Bonn en in vele Europese landen evenals in Indonesië en Hong Kong. Deze zomer traden zij op in het Kamermuziek festival Utrecht, het Grachtenfestival en het Peter de Grote festival.

Voor verdere informatie zie www.muziekopstapel.nl.