Kelvin de Ruiter prolongeert titel NK Vrachtwagen Trekken

Drachten - De favorieten maakten hun rol helemaal waar, zaterdag in Beetsterzwaag. Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen prolongeerde zijn titel als Nederlands Kampioen in de categorie boven de 105 kilogram.

In de klasse tot 105 kilogram won Klaas Liemburg uit Giethoorn. Bij de dames was Chantal van der Veen oppermachtig. Aan de kampioenschappen deden dertien mannen en vier vrouwen uit heel Nederland mee. Bij de mannen zitten er enkele veelbelovende jongeren aan te komen, zag wedstrijdleider Wout Zijlstra tijdens de wedstrijd. Hij was zeer te spreken over de sfeer en de omstandigheden waarop deze kampioenschappen plaatsvonden. Uitslagen: Categorie boven 105 kilogram:
  1. Kelvin de Ruiter
  2. Arno Louwsma
  3. Klaas Speerstra
Categorie tot 105 kilogram:
  1. Klaas Liemburg
  2. Hans Kramer
  3. Gert Rabe
Dames:
  1. Chantal van der Veen
  2. Marijke Pilat
  3. Latoya de Ruiter
Medifit Het NK vond plaats in de Van Lyndenlaan in Beetsterzwaag. Na afloop van het NK begeleidde Wout Zijlstra leden van sportcentrum en fysiotherapiepraktijk Medifit tijdens de Power Games ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van hun sportcentrum. Wout Zijlstra Wout Zijlstra uit Folsgare behoort tot Nederlands meest succesvolle sterke mannen ooit. Hij verwierf nationale bekendheid door in 2001 Sterkste Man van Nederland te worden. Sinds 2009 is hij samen met Jan Wagenaar houder van het wereldrecord vrachtwagen trekken in de categorie 100.000 kg. Foto's: Grietje van der Reijnst-Brak / www.hetstaaterop.nl