Familiedag Museum Dr8888 in teken van Dada-collagedoosjes

DRACHTEN - De familiedag in Museum Dr8888 op zondag 18 september staat in het teken van Dada-collagedoosjes. De middag begint om 13.30 en duurt twee uur.

Bezoekers krijgen eerst een rondleiding door de tentoonstelling Holland Dada and the International Context, die deze dag voor het laatst te zien is. Aansluitend is er een workshop ‘Dadadoosjes plakken’ in het Atelier.

Tijdens de workshop mogen deelnemers een houten doosje met allerlei materialen beplakken. Er zijn materialen aanwezig in het atelier, maar mensen zijn ook vrij om zelf (afval)materialen mee te nemen om zo een persoonlijke Dada te maken.

In Museum Dr8888 is momenteel een tentoonstelling die in het teken staat van 100 jaar Dada. In de tentoonstelling zijn onder andere collages te zien van Theo van Doesburg, maar ook van de Drachtster schoenmaker en kunstenaar Thijs Rinsema.

Rinsema maakte naast collages ook ontwerpen voor mooie houten doosjes. Deze houten doosjes werden beplakt met hele dunne laagjes hout in verschillende houtkleuren.