Eerste namen jubileumeditie Fryskbloed muzykfestival bekend

Drachten - Op zaterdag 19 november wordt voor de vijfde keer het Fryskbloed muzykfestival gehouden in Poppodium Iduna in Drachten.

Al vier edities lang is Fryskbloed het platform voor de Friese muziek en staat het festival in het teken van het presenteren en promoten van het Friese muzieklandschap. Op deze vijfde, jubileum, editie zal dit niet anders zijn en wordt er in de Drachtster popzaal extra groot uitgepakt.
Hoofdact dit jaar is singer-songwriter Elske DeWall. Samen met haar band zal ze het publiek laten genieten van haar overheerlijke pop-, rock- en soulsongs. Ze werkte samen met onder anderen Lionel Richie en het Metropole Orkest en is een graag geziene muzikale gast bij DWDD. Volgens Nu.nl: “Een van de beste Nederlandse vocalisten van dit moment.”
Op de eerste editie van Fryskbloed mochten ze het festival nog afsluiten: de zevenmansformatie Mr Wallace. Een lust voor oog en oor, niet alleen door de opwindende strakke uptempo ska van de meest aanstekelijke soort die je sinds the Selecter niet meer hebt gehoord, maar ook vanwege de onbedwingbare drang om te dansen bij deze ska met pop.
Daarnaast kan graag geziene Frysk Bloed gast Jack Bottleneck ook bij deze jubileumeditie natuurlijk niet ontbreken. Samen met Johan Keus beklimt hij het hoofdpodium voor een heerlijke set goudeerlijke blues en folk.
Tenslotte geven naast de eerder genoemde namen ook de headliner van 2014: Audio Adam (alternatieve pop met roots in Ureterp), Icky Pack (sexy garage rock), Bigsby's Rocketeers (rockabilly) en Mundo Park (opzwepende indierock) een optreden op het Fryskbloed muzykfestival. De komende weken worden de laatste namen bekend gemaakt. In totaal beklimmen zo’n vijftien acts de diverse podia in Iduna. Het Fryskbloed muzykfestival duurt op zaterdag 19 november van 19.00 tot 02.30 uur, de toegangsprijs is tien euro.