Deze week in De Lawei

Drachten - De toneelversie van Intouchables staat deze week op de planken in De Lawei. Zangeres Anneke van Giersbergen keert terug met haar grote voorbeeld: Madonna. Ook de Braziliaanse choreograaf Samir Calixto is dit seizoen weer te zien, ditmaal met zijn dansvoorstelling M.

Intouchables                                                    'Een vreugdevolle viering van het leven en van vriendschap', noemde de Telegraaf de toneelbewerking van de tragikomedie Intouchables. Net als in de populaire film – die in Nederland alleen al door meer dan 1,2 miljoen mensen werd bezocht – gaat de voorstelling over de verlamde miljonair Philippe en de ex-gedetineerde Driss. Wat volgt is een ontmoeting tussen twee zeer verschillende werelden. Enerzijds Philippe, die vecht tegen een leven vol verzorgers en medelijdende blikken. Anderzijds Driss, die vecht tegen een uitzichtloos bestaan vol criminaliteit. Voor de toneelversie kruipt Huub Stapel in de huid van Philippe en de jonge Cyriel Guds in die van Driss. Donderdag 20 oktober is Intouchables te zien in de grote zaal. Anneke van Giersbergen Voormalig frontvrouw van de metalband The Gathering Anneke van Giersbergen zit vol verrassingen. Afgelopen seizoen wist ze het publiek te imponeren met zelf bewerkte aria’s en nu deelt ze haar voorliefde voor muziek uit de jaren tachtig met de wereld. In ‘De Nieuwe Madonna’ ontdoet Van Giersbergen de liedjes van haar icoon en andere types uit de jaren tachtig en omstreken van de soms tijdgebonden productionele opsmuk en brengt ze solo, akoestisch, intiem en breekbaar. Je ziet Anneke van Giersbergen op zaterdag 22 oktober in de Roel Oostrazaal. Samir Calixto De Braziliaanse choreograaf Samir Calixto maakte de vorige seizoenen veel indruk met zijn choreografieën. Dit seizoen zal dat niet anders zijn en laat hij zich inspireren door o.a. Gustav Mahler in de dansvoorstelling M. Zaterdag 22 oktober staat Samir Calixto in de kleine zaal. How it is Tot en met 27 november is de tentoonstelling How it is nog te bewonderen. Twee kunstenaars, Bas Geerts en Jan Theun van Rees creëren ieder hun eigen realiteit. Geerts doet dat via schilderijen, kinetische poëzie en 3D-prints, Van Rees met behulp van fotografie. Daar waar Geerts een grote mate van abstractie nastreeft, balanceert het fotografische werk van Van Rees op het snijvlak van kunst en documentatie. Florence Foster Jenkins Van donderdag 20t/m zaterdag 22 oktober te zien in de filmzaal: Florence Foster Jenkins. Een komische dramafilmover de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Met o.a. Meryl Streep en Hugh Grant in de hoofdrollen.

Sluit het weekend swingend af met de Hopperzondag, met vanaf 16.00 uur live muziek van Mad Parentsin theatercafé Hopper.