Inspiratiedag voor koordirigenten

Drachten - Het Collegium Vocale Fryslân houdt zaterdag 29 oktober van 9.30 tot 15.30 uur een inspiratiedag voor (amateur-) koordirigenten en geïnteresseerden in de Arke in Drachten.

Op die dag kunnen zij van elkaar leren, ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen. Vijf van de deelnemende dirigenten kunnen in een masterclass ’s middags aan de slag met Christelijke Oratorium Vereniging Gloria Deo uit Drachten. Daarbij is publiek ook welkom. Collegium Vocale Fryslân organiseert niet alleen concerten, maar heeft ook een educatieve missie. In dat kader is een inspiratiedag voor koordirigenten gepland.

(Amateur-)dirigenten kunnen zich voor de hele dag inschrijven. ’s Morgens krijgt C.O.V. Gloria Deo een workshop van stemcoaches Netty Otter en Sinje Kiel. Deelnemers kunnen die workshop bijwonen, meezingen in het koor, en met collega’s ideeën en ervaringen uitwisselen. Masterclass

’s Middags is er een masterclass waarvoor vijf deelnemers zich kunnen opgeven. Hierbij is ook publiek welkom. De vijf gaan dan aan de slag met C.O.V. Gloria Deo. Dit koor bereidt zich voor op een concert (18 november) waarin het ‘Requiem’ en de ‘Vesperae de Confessore’ van Mozart worden uitgevoerd.

Het is dus mogelijk om zowel actief als passief deze dag bij te wonen. U kunt ervaren of observeren wat het koor doet met aanwijzingen van een dirigent, en wat er verandert na feedback van masterclassdocent Gerben van der Veen. De deelnemers krijgen gelegenheid om een aantal zaken te bespreken en te evalueren. Koordirigenten kunnen zich inschrijven via info@collegiumvocalefryslan.nl. Publiek is welkom vanaf 13.15 uur en hoeft zich niet aan te melden.