Herfstmarkt voor en door World Servants

Drachten - In De Nije Kompe wordt zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een herfstmarkt gehouden voor en door World Servants.

Op de markt is onder andere te koop: sieraden, handwerkspullen, houtwerk, bloemen, tweedehands spullen, kerst- en andere kaarten. Ook is er een Rad van Fortuin, thee, koffie, chocolademelk en een broodje hamburger. Een groep van negen meiden en één jongeman uit Drachtstercompagnie en omstreken gaat in de zomer van 2017 met World Servants naar Ecuador. De groep bouwt daar een cacaocentrum met en voor de 84 families in Bajo Grande. Op dit moment is er niet voldoende ruimte om alle cacao te verzamelen, ook is er geen afgesloten opslag waardoor er veel cacao gestolen wordt. De World Servants helpt mee omdat de groep de mensen wil helpen een eerlijke prijs voor hun cacao te krijgen.
 Er is veel geld nodig voor dit project, daarom hebben de jongeren allerlei acties bedacht zoals heitje voor een karweitje, statiegeldactie, een veiling op Facebook en dus een herfstmarkt.
Wie een klus heeft voor de groep, of iets wil schenken om te veilen, kan mailen naar wsdrachtstercompagnie@hotmail.com