Opbrengst voor Foppe Fonds valt hoger uit

Drachten - De opbrengst voor het 100PK project van het Foppe Fonds is hoger uitgevallen dan gedacht, vanwege de hogere opbrengst door JCI Heerenveen. 

Op 9 juli van dit jaar organiseerde serviceclub JCI Heerenveen in de gracht van het centrum van Heerenveen de Duckrace 2016. Tijdens deze duckrace zwommen 4000 gele badeendjes een parcours om uiteindelijk bij een finish terecht te komen. Op deze dag heeft JCI Heerenveen het opgehaalde bedrag van €17.000,- bekend maken. Na alle administratieve afwikkelingen en dat er enkele prijswinnaars hun gewonnen bedrag vrijwillig hebben teruggegeven, kon opnieuw de balans worden opgemaakt en is het bedrag nog hoger.

Uit handen van de voorzitter van JCI Heerenveen ontving Foppe de Haan, beschermheer van het Foppe Fonds, afgelopen week een nieuwe cheque ter waarde van €20.152,52. ,,Een fantastisch mooi bedrag, hier zijn we erg blij mee”, aldus Foppe. Het gedoneerde geld zal worden gebruikt voor het 100PK project van het Foppe Fonds, waarbij kinderen met een handicap worden gestimuleerd om te gaan paardrijden. Het uiteindelijke bedrag is ook tot stand gekomen door een verdubbeling van de opbrengst door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).